Bøker man trenger for å bli god i sjakk

Det finnes mange interessante bøker om tema samt ulike anbefalinger, alt avhengig av spillerens nivå og preferanser.

Her er noen bøker som kan hjelpe deg på veien:

  1. Lær sjakk – fra begynner til turneringsspiller: Denne boken tar deg gjennom alle spillets faser. Den dekker alt fra grunnleggende regler til mer avanserte strategier.
  2. Everyones Second Chess Book av Dan Heisman: Dan Heisman er kjent for å forklare sjakk på en enkel måte. Denne boken fokuserer på grunnleggende konsepter og er spesielt nyttig for amatører.
  3. Åpningsrepertoarbøker:
  4. My First Chess Opening Repertoire for Black: Dette er en god bok for å bygge et åpningsrepertoar som svart. Den tar deg gjennom ulike åpninger og gir deg et solid grunnlag.
  5. My First Chess Opening Repertoire for White: Når du har kontroll på svart, kan du begynne å jobbe med å bli sterk med hvite brikker. Denne boken hjelper deg med å bygge et åpningsarsenal som hvit.
  6. Sluttspillbøker:
  7. Silman’s Complete Endgame Course av Jeremy Silman: Dette er en omfattende bok som dekker alle aspekter av sluttspill. Å forstå sluttspill er avgjørende for å bli en komplett sjakkspiller.

Spill på nett

I tillegg til å lese bøker, kan du trene på nett. Noen ganger må du også ta en pause fra sjakken. Da kan norskespilleautomater.online være et alternativ.